Superbike is Passion!!

Haii guys !! Lama xupdate blog nih..hhohoho walaupun ade kekurangan hope korg sudi put ur komen okey..
Kali ni aq share skit tentang ketaksuban aq dalam dunia permotoran.. lg2 superbike perghh terbaek lah !! hoho

target memang dah ada jalan cerita je lom kesampaian sbb masih struggle kumpul duit hohoho mklumlah bujang kan haha.. aptb..

kt bawah ni adalah moto yang diidamkan utk permulaan lah kn.. ni pun dh mahal hohoho KAWASAKI NINJA 250R(2013) dan HONDA CBR 250R .. rase2 korang.. korang twu x harga ni brape?? hoooo almost RM 20K beb... arghhh duit2 dimana ko duitt haha !!


KAWASAKI NINJA 250R(2013)

HONDA CBR 250R

speed kedua-dua moto ni xjauh beza pun.. moto ni lg bgus klw single-rider ..haaaa bru best lyn corner kn.. terbaek lah !! HONDA amat terbaek dri segi "fuel economy" dyeorg.. jd pilihan pun semakin lah sukar biler kemunculan bike2 lain mcm KAWASAKI.MEGELLI.HYUNGSO dan lain2... 


kata orang xlari gunung dikejar..tp jgn lah hang kejar..wat penad jarr kn..haha look great awesome n TERBAEK!!  kalaw dri segi design confirm KAWASAKI memikat hati rider2 muda kt lua tu.. HONDA plak xjauh hebatnyerr... ABS sistem mnjamin lg perjalanan rider mcm aq..hooho 

baiklah sampai sini ajer lg.. just for entertain kn.. insyallah akan ade lg yg menarik nak dikongsi.. mungkin lepas ni gambar aq lak ride moto nih..hohoho korg doa2kn lah ye.. adiosss bloggers!!

Posted by
Faes Achik

More

Kamera editing by photoscape for beginner


Assalammualaikum..sihat semua?.Amin mudah-mudahan semua sehat lah ye..okey kali ni nak tunjuk cikit tentang shoot angle kamera dengan editing yang simple untuk "beginner".

Sudut sesebuah gambar amat penting dalam menaikkan panorama sebuah gambar ..xkiralah gambar orang,bangunanan atau pape yang menonjolkan bakat yang tersedia ada korang.

Gambar ni diambil di genting highland iaitu hotel.Pencahayaan mungkin trlalu menonjol pada bahagian awan namun di sudut bangunan yg sebenarnya ingin ditonjolkan.. Maklumlah beginner kan..masih banyak kekurangan xgitu kehkehkeh..

Ni permulaan je.. insyallah akan datang banyak lagi dipaparkan.. hope semua support lah ye.. kite kawan2..kenalah support hohoho..
Actually.. xbanyak nk diberitahu kat sini.. hanya intro sahaja..hoho jangan marah lorrr.. hoho
Okey.. hope meet u guys later!! 
Asssalammualaikum


Posted by
Faes Achik

More

First Entry untuk Blogger Baru


Assalamualaikum....

Hai.. selamat kepada blogger-blogger. First entry untuk blog baru dan blogger baru. Blog Faezz T.P.A merupakan blog pertama yang aku create sepanjang hidup.. huee. Rasa bangga gila sampai tak terucap oleh kata-kata lagi hahaa.. Nampak tak bertapa happy jee muka aku dekat pix atas tu. Sebenarnya nak tunjuk tutti frutti tu. lallaaa.

Aku harap blog nie boleh beri korang informasi tentang dunia semasa disamping mengenai diri aku sendiri k. Kalau korang sudi follow la blog nie sekali just bagi support dekat blogger baru kann... Tolong-menolong nie bole dapat pahala sikit [tak nak ke..]. 

Entry pertama pendek je laa. malas nak type banyak-banyak sebab nanti nak buat entry lain takut tak ada idea la pulak kann.. so i hope you all give me support.

Happy Day!!...

Posted by
Faes Achik

More

Followers

Copyright © / ! Faezz T.P.A !